^Naar boven
facebook-icon        Google-Photos-icon-logo2        youtube

Foto's

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.

Klok luiden op 21 januari

Klokken luiden op 21 januari 2017 om 13.00 uur
 
Op 21 januari aanstaande om 13.00 uur worden in het hele land de klokken geluid.
 
Het is het begin van de actie KERKBALANS.
 
Kerk Oudega
 
De kerkbalans is voor veel gemeenteleden van verschillende kerken een herkenbaar begrip maar ook voor velen onbekend. Als gemeente vragen we om een bijdrage om de kerk in stand te houden. Een predikant, onderhoud van de kerk, onderhoud van de begraafplaatsen en ga zo maar door.
 
U zult denken, wat moet ik hiermee. Ik ben geen lid. Toch is de kerk het middelpunt van een gemeente, een dorp. Velen van u zullen er ooit geweest zijn. Is het niet voor het bijwonen van een kerkdienst dan wel voor het bijwonen van een afscheidsdienst van een geliefde of dorpsgenoot of gewoon omdat u er even binnen wilde kijken.
 
Onze kerk is een monumentaal gebouw welke onderhoud vraagt en ook de begraafplaatsen worden zorgvuldig onderhouden. Vele bekenden uit het dorp vinden hier hun laatste rustplaats. Een stukje geschiedenis met een verhaal.
 
Om dit alles te kunnen blijven onderhouden en in stand te houden is er geld nodig. Daarom is er elk jaar de actie " Kerkbalans" .
De landelijke kerk heeft de plaatselijke kerken opgeroepen om ons als gemeenten/kerk te laten horen en uw steun te vragen, ook aan u die niet kerkelijk betrokken zijn. De kerk is het middelpunt van ons dorp en moet behouden blijven. Dit doen we op 21 januari. Als u dus de klokken hoort luiden, weet u waarom het is en we hopen dat u de gemeente wilt steunen door een gift over te maken zodat we de kerk kunnen blijven onderhouden.
 
U kunt u gift overmaken op ons bankrekening nummer:
NL39 RABO 0333503783 t.n.v. kerkvoogdij Oudega/Kolderwolde
 
Heel veel dank.
Protestantse gemeente Oudega / Kolderwolde
Copyright © 2014. Oudega-Kolderwolde.nl Rights Reserved.